Photobucket
Kuvia 42

No sainpas Nilsin tarinan toisen osan ulos.
Kuvat on ollutkin todella pitkään koneella, mutta tarinaa en ole vain saanut kirjoitettua.
Nyt vain lukemaan...

Photobucket
Photobucket
Ne viikot olivat taianomaiset. Kauniimmat kuin mitä Nils olisi ikinä saattanut kuvitellakaan elävänsä. Hän leijui taivaissa päivästä toiseen kokematta tarvetta laskeutua alas. Työpäivät kestivät ikuisuuksia, hänen odottaessa malttamattomana saada Linda jälleen käsivarsilleen. Millään muulla ei ollut väliä. Oli vain he kaksi, Linda ja hän.
Photobucket
Tuona upeana iltana Nils oli tullut kotiin väsyneempänä kuin koskaan. Ruoan lumoava tuoksu oli vallannut hänet välittömästi miehen saatua etuoven avattua. Kynttilät valaisivat tunnelmallisesti talon vanhoja seiniä, saaden keittiössä seisovan Lindan näyttämään täydellisemmältä ja kauniimmalta kuin koskaan. Nils istahti pöytään Lindan kehotuksesta hämmästellen, mistä hyvästä tämä kaikki oli.
Photobucket
Linda hymyili hetken mystisen näköisenä, kunnes tämä kertoi odottavansa vauvaa. Nils ei saattanut uskoa korviaan. Yllätyksen tuoma järkytys muuttui sanoin kuvailemattomaksi onneksi, joka tulvi yli hänen tajuntansa.
Photobucket
Photobucket
Onneissaan Nils nosti yllättyneen Lindan syliinsä ja pyöri onnellisena ympäri likistäen naista voimakkaasti rintakehäänsä vasten, kunnes laski tämän maahan painaen samalla hymyilevät huulensa toisen huulille. Nils oli ollut väärässä. Nyt kaikki oli täydellistä. Vielä kuukausi sitten, hän ei olisi voinut kuvitella edes tätä hetkeä, mutta nyt hänestä oli tulossa isä. Isä Lindan lapselle.
* * * *
Photobucket
Linda kohotti päätään varmistuakseen Nilsin nukkuvan varmasti. Hän ei todellakaan kaivannut tätä todistamaan puheluaan, jonka hänen täytyi soittaa. Nils ei olisi ikinä ymmärtänyt.
Photobucket
Hiljaa nainen nousi sängyn reunalle istumaan ja hymyili vilkaistessaan Nilsin nukkuvia kasvoja. Mies ei heräisi ennen auringon nousua. Varovasti tämä hiipi olohuoneen poikki kohti puhelinta kohti.
Photobucket
Muutaman tyhjän tuuttauksen jälkeen värähtelevä mies ääni, joka sai Lindan sydämen kylmenemään yksinäisyydestä, vastasi puhelimeen. Hiljaa Linda kuiskasi sanat, jotka tiesi samalla satuttavan toista, mutta myös ilahduttavan.
"Minä olen raskaana!"
Photobucket
Nainen istahti sohvalle tuijottaen tv-ruutua katse tyhjänä. Linda ei saattanut mennä vielä takaisin Nilsin viereen. Syyllisyys painoi häntä kuin kiven järkäle olisi asettunut sydämen päälle. Hän oli niin onnellinen, mutta silti niin yksin. Mies puhelimessa oli muistuttanut Lindaa kuinka monta kertaa tämän raskaudet olivat päättyneet keskenmenoihin. Hänen täytyisi jäädä, jos hän halusi todella lapsen. Eikä Linda mitään muuta tässä maailmassa halunnutkaan niin kovasti, kuin pienen ihmisen alun käsivarsilleen.
 * * * *
Photobucket
Kuukaudet kuluivat ja Lindan vatsalla alkoi jo hahmottua kaunis pyöreä muoto. Nils ei voinut vastustaa töistä tullessaan olematta tervehtiä molempia. Hän rakasti lastaan jo ylitse kaiken. Mies ei voinut enää kuvitella elävänsä ilman näitä kahta, hänen elämänsä parhaimpia asioita.
Photobucket
"Mites se meidän äiti voi?" Nils kysyi kasvot sädehtien onnesta vetäessään Lindan syleilyynsä. Naisen haukotellessa makeasti Nils komensi tämän välittömästi nukkumaan. "Te tarvitsette selvästi lepoa!" Lindan vastustellessa ja selittäessä tekemättömistä kotitöistä, Nils vain käski naisen unohtaa kaiken sen.
Photobucket
Linda tunsi sydämensä käpristyvän kasaan syyllisyydestä ja yksinäisyydestä. Hän ei ikinä ollut elämässään näin rakastettu, mutta samalla hänestä tuntui, kuin hän varastaisi onnensa joltain toiselta. Nilsin onnelliset kasvot palasivat hänen mieleensä uudestaan ja uudestaan saaden ripset vapisemaan kyynelten yrittäessä ulos. Paperilla kaikki kuulosti niin helpolta.
* * * *
Photobucket
Linda heräsi pannukakkujen uskomattoman houkuttelevaan tuoksuun ja löysi Nilsin hääräilemästä keittiöstä.
"Huomenta kultaseni!" Nils vinkkasi iloisena ja ohjasi Lindan istumaan viereensä kattaen tälle herkullisen näköisen annoksen nenän eteen.
"Soitin serkulleni eilen illalla," Nils aloitti varovasti katsellen rakkaansa ilmeitä tarkkaavaisempana, kuin Linda oli koskaan ennen nähnyt. Lindan ymmärtämättömästi ilmeestä päätellen Nils jatkoi, "Serkkuni Iiro Karpaloinen on asianajaja, jolle selitin valmiiksi jo tilanteesi."
Photobucket
"Minkä ihmeen tilanteeni?" Linda kysyi yllättävänkin terävästi. Nils ei saattanut ymmärtää, miksi nainen reagoitsi näin. Kyllähän tämä tajusi, ettei voinut olla ikuisuuksia naimisissa toisen miehen kanssa. Hämmästyneenä naisen reaktiosta Nils poistui pukemaan jättäen toisen yksin syömään pannukakkujaan. Ennen lähtöään hän kuitenkin jätti Iiron käyntikortin pöydälle ja sanoi sopineensa tapaamisen kahdeksi.
Photobucket
Linda silitteli hiljaa vatsaansa, miettien samalla, mitä hänen pitäisi tehdä. Hän ei todellakaan tiennyt. Hänelle ei ollut tullut mieleenkään, että Nils järjestäisi hänelle asianajajan avioeroa varten. Nainen oli luullut miehen jo unohtaneen sen.
Photobucket
Linda istui hiljaa kuunnellen Iiron puheita siitä, kuinka he hoitaisivat siististi hänen avioeronsa, jotta Linda saattaisi jatkaa elämäänsä Nilsin kanssa ilman menneisyyden taakkoja. Mies ojensi nipun papereita, jotka Lindan täytyisi täyttää ennen seuraavaa tapaamista. Linda tuijotti uskomatta silmiään papereita, jotka lopettaisivat hänen avioliittonsa. Näin helppoa se olisi, jos vain haluaisi. Vain yksi allekirjoitus, muutama täytettävä rivi ja pätevä asianajaja.
Photobucket
Lindan noustua jo lähteäkseen Iiro riensi kiireesti pöydän takaa hymyillen onnellisena.
"Tervetuloa sukuun Linda!" Mies sanoi hymyillen iloisesti. Samalla tämä kertoi, miten sanoin kuvaamattoman onnellinen hän oli, että Nils oli lopultakin löytänyt jonkun, jonka kanssa olla onnellinen. Linda poistui sanomatta sanaakaan puristaen tiukasti kädessään olevaa paperinippua, joka sai hänen olonsa entistä huonommaksi. Oli ollut väärin sekoittaa Nils tähän kaikkeen.
Photobucket
Kodin hiljaisuudessa Linda istuutui nojatuoliin kynäkädessään harkiten hetken tosissaan täyttävänsä paperien tyhjät rivit. Se olisi oikea ratkaisu, mutta silti jokin esti häntä täyttämästä niitä. Hän halusi vielä uskoa tulevaisuuteen, suunnitelmaan, jonka he olivat yhdessä laatineet. Se ei vielä ollut ohitse. Kaikki oli mahdollista hänen kohdallaan.
Photobucket
Silmääkään räpäyttämättä nainen rypisti Iirolta saamansa paperin ja vei ne suoraan roskiksen syvyyksiin. Sinne ne kuuluivat, kuten Nilsin unelmat täydellisestä perheestä. Sellaisia ei ollut olemassa kuin saduissa.
* * * *
Photobucket
Raskaus eteni kuin unelma kohti loppuaan. Linda kuunteli kuinka Nils remontoi ylimääräistä huonetta vauvan tuloa varten. Nainen oli yrittänyt estellä kaikin voimin, mutta mies oli vain sanonut, ettei halunnut nukkua vauvan kanssa samassa huoneessa. Öisin hän halusi Lindan yksin itselleen. Vinkaten iloisesti silmää Nils oli poistunut ja nyt paukutus kaikui selvästi vanhan talon rakenteista. Vauvakin potki kuin syyllistäen äitiään tästä kaikesta. Jokainen potku ja jokainen Nilsin remontin aiheuttama kolahdus sai naisen sydämen itkemään verisen kyyneleen. Photobucket
Aivan liian aikaisin, Linda tunsi vatsansa pohjansa vihlaisevan ikävästi. Hän ei halunnut ensin uskoa synnytyksen jo alkaneen. Vihlonta kuitenkin jatkui ja jatkui toistuen uudestaan ja uudestaan saaden naisen lopulta kiljumaan kauhusta Nilsiä paikalle.
Photobucket
Kauhuissaan Nils säntäsi paikalle tietämättä oikein mitä tehdä. Hän nappasi kivusta kaksinkerroin taittuneen naisen syliinsä vieden tämän kiireesti autoon, lähettäen samalla ylös hiljaisen rukouksen siitä, että kaikki olisi kunnossa.
Photobucket
Sairaalassa Linda vietiin kiireesti synnytysosastolle, jossa hoitajat totesivat synnytyksen alkaneen. Lapsi vedenkin puhjettua mitään ei enää voitu tehdä, lapsi syntyisi nyt.
Photobucket
Linda puristi Nilsin kättä niin, ettei mies uskonut sen veren kierron enää koskaan palaavan. Hän saattoi vain toivoa, että kaikki olisi yhä nopeasti ohitse kuin se oli alkanutkin.
Photobucket
Photobucket
Lopulta Nilsin käsivarsilla lepäsi maailman kaunein olento. Pieni tyttövauva oli tullut täysin äitiinsä ja lumosi isänsä hetkessä. Kymmenen sormea ja kymmenen varvasta, täydellinen vauva. Hoitaja ei ollut huolissaan aikaisemmasta syntymäajasta, oli vain ollut aika tulla ulos.
Photobucket
Haikein mielin Nils asetti tytön sairaalasängylle hoitajan tultua hakemaan tätä. Lapsi sekä äiti tarvitsisivat lepoa ja Nilsillä oli ilouutinen sukulaisilleen kerrottavana. Surullisena, mutta silti onnellisempana kuin koskaan hän katseli kuinka hoitaja vei vauvan mukanaan luvaten pitää tästä hyvää huolta.
Photobucket
Nils hyvästeli Lindan kiittäen tätä elämänsä kauneimmasta asiasta. Hän ei saattanut vieläkään uskoa, miten oli voinut saada aikaiseksi jotain niin täydellistä. Niin pientä ja niin särkyvää. Nainen ei sanonut mitään, seisoi vain hiljaa ja painoi huulensa Nilsin huulille kuin hyvästeiksi. Nils ei ymmärtänyt, mutta laski kaiken väsymyksen piikkiin.
Photobucket
Nils ei malttanut olla kiertämättä vastasyntyneiden osaston kautta. Hänen oli vielä nähtävä tyttärensä. Tuo pieni ihme, joka täytti hänen elämänsä. Häneltä ei enää puuttunut mitään. Kauniit silmät tuijottivat isäänsä, kuin tietäen tämän olevan siinä. Kaikki oli niin täydellistä.
* * * *
Photobucket
Photobucket
Kotona Nils käytti koko yön purkaen paketteja ja kasaten huonekaluja vauvan huoneeseen. Hän oli niin innoissaan, ettei vain voinut nukkua. Kello eteni aivan liian hitaasti miehen vilkuillessa sitä koko ajan. Hän halusi vain takaisin sairaalaan hakemaan kotiin elämänsä tärkeimmät ihmiset.
Photobucket
Lopulta kello armahti hänen tuskaansa ja näytti vierailuajan alkavan puolentunnin päästä. Mies heitti iloisena olalleen vauvan hoitolaukun, jonka oli saanut Iirolta lainaksi. Tämän lapset kun olivat kasvaneet jo niin isoiksi.
Photobucket
Vielä aamuhämärässä Nils suuntasi autonsa valokeilan kohti sairaalaa. Kohta hänen autonromunsa saisi täyttää elämänsä tärkeimmän tehtävän, kun uusi perheenjäsen istuutuisi takapenkin turvaistuimeen.
Photobucket
Nils ei ollut uskoa silmiään saavuttuaan sairaalaan. Linda oli jo täysissä pukeissa valmiina lähtöön, jonkun tuntemattoman miehen pitäessä hänen vauvaansa sylissään, suukotellen tyttöä kuin omaansa. Kauhu ja viha täyttivät Nilsin sydämen hänen tunnistaessa, missä oli miehen nähnyt aikaisemmin.
Photobucket
"Linda!" Nils karjui, "mitä sinun ex-aviomiehesi täällä tekee ja miksi hänellä on minun tyttäreni sylissään?" Nils tunsi koko vartalonsa tärisevän vihasta miestä kohtaan. Hän ei saattanut ymmärtää, miksi tuo piteli hänen vauvaansa tuolla tavalla. Nils halusi vain tarttua Lindan käteen, kiskaista vauvan miehen käsivarsilta ja lähteä kotiin unohtaen kaiken tämän.
Photobucket
Linda vei kätensä suunsa eteen kuin tietämättä mitä vastata. Taustalta hänen aviomiehensä kysyi kuin hämmästellen, että mistä ihmeen vauvasta Nils puhui. Nilsille ei ollut syntynyt lasta vaan hänelle. Hän oli laillisesti lapsen isä ollessaan Lindan aviomies, eikä Nils voinut sille mitään. Nils ei veisi kotiinsa hänen lastaan ja hänen vaimoaan, vaan Linda palaisi takaisin sinne minne kuuluikin.
Photobucket
Nils ei voinut uskoa korviaan, mutta Lindan syyllisen pahoitteleva ilme kertoi kaiken tarpeellisen. Siinä hän seisoi yksinäisempänä kuin koskaan, häneltä oli riuhtaistu kaikki, koko elämä. Hänellä ei ollut enää mitään.
"Nils, olen pahoillani!" Linda kuiskasi kuin tietäen, ettei mikään voisi korvata tätä ikinä.
Photobucket
Photobucket
Hiljaa Nils tuijotti Lindan poistuessa miehensä ja vauvansa kanssa ovesta jättäen yksinäisen Nilsin istumaan sängyn laidalle lainattuine vauvatarvikkeineen. Häntä oli hyväksi käytetty ja koko hänen elämänsä oli juuri varastettu häneltä. Maailman tärkein asia, joka oli osa häntä, hänen tyttärensä, jota hän erottamattomasti rakasti! Kyynelten valuessa vuolaana Nils ei saanut mitään selvää sanaa suustaan ulos, mutta hän tiesi, ettei luovuttaisi. Ei ikinä!
 
* * * *
Siinä sitten Nilsin tarinan toinen osa ja koko tarinan Part of me-nimikin selvisi, tarkoittaen Nilsin tytärtä.
Jatkoa laitan tulemaan, kun saan seuraavan osan pelattua ja kuvattua. Viime aikoina on ollut vain aivan käsittämätön kiire oikean elämän rajoittaessa simsmaailmassa keikkumista!
Kommentit olisivat mukavia ja aina sydäntä lämmittäviä ;)!
Niin ja olisi hauska kuulla, mitä pidätte juonesta...